torsdag 26 september 2013

Strategi


Min strategi framöver är att så smått omfördela mina tillgångar kontinuerligt nu för att få en portfölj som kommer att dela ut ett passivt kassaflöde som kommer att öka år för år för att hjälpa mig nå mina mål att en dag med hjälp av dem kunna försörja mig och min familj utan att behöva gå till ett arbete 8-16 måndag-fredag.

tisdag 24 september 2013

Bakgrund



Jag har haft ett intresse för investeringar ända sedan jag var mycket liten och varit med om både toppar och dalar. Tyvärr mest dalar de senaste åren men det hoppas jag kunna vända på framöver. Jag började investera riktigt hårt på aktiemarknaden i slutet på 2007. Då satsade jag främst på stabila dividendutdelande bolag men ville öka potentialen (och därmed också risken)för en snabbare värdeökning samtidigt som jag var/är orolig för världsekonomin. Våren 2011 tog därmed ädelmetall (guld och silver) bolagen över hela mitt intresse. Jag började följa Scoris blogg slaviskt och följde hans råd och insikter till punkt och pricka. Dessvärre var tidpunkten helt fel och förlusterna jag gjort är betydande och smärtsamma. Men skam den som ger sig.

lördag 21 september 2013

Första inlägget.

Välkommen till frihetsfonden!
 
Här hoppas jag kunna bjuda er på min/vår resa mot ekonomisk frihet i en inte allt för avlägsen framtid.
 
Ekonomisk frihet för mig innebär inte ett liv i lyx och överflöd utan snarare möjligheten att ta sig ur ekorrhjulet (typ utbildning, jobb, huslån, barn, jobb 8-16 tills jag är 70 år och sedan dö). Min plan för att komma ur detta med tiden är passiva inkomster. Framför allt med dividender från aktier. Jag hoppas kunna bevisa att detta även går att nå för "en vanlig knegare", vägen är dock fortfarande lång och definitivt inte spikrak.