tisdag 31 december 2013

Silver Wheaton - Inköp


Vi har kommit till årets sista dag och igår genomfördes den sista affären i Frihetsfonden för år 2013. Då köptes 130st SLW á 20,21 USD (totalt 2647,99 USD). Med nuvarande utdelning ökar detta inköp den årliga passiva inkomsten i Frihetsfonden med 46,80 USD. Utdelningen följer silverpriset och har därför börjat sjunka den senaste tiden men inköpet bygger förstås på att vi kommer att få se ett stigande silverpris framöver.

Jag vill också passa på att önska alla ett riktigt gott nytt år!

4 kommentarer:

 1. D var vågat, men fallhöjden kanske begränsad, hur kom du på det här uppslaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äger Silver Wheaton redan sedan tidigare och anser att det bör vara ett av de säkraste bolagen att köpa om man vill exponera sig mot silver med tanke på deras affärsmodell:

   "Silver Wheaton’s low-risk business model, which was designed specifically to create long-term shareholder value, has a number of unique aspects. At its core are multi-year agreements to purchase, at a low fixed cost, all or a portion of the silver production, and some gold, from high-quality mines in Mexico, Chile, Argentina, Brazil, Peru, Sweden, Greece, Portugal, Canada and the United States. The company has fixed operating costs, no ongoing capital expenditures or exploration costs, and no exchange rate risk. In addition, a large percentage of the company’s revenue is derived from low-cost and long-life mining operations and it does not sell forward its silver sales. All of this provides significant leverage to increases in the price of silver while mitigating the downside risks associated with traditional mining companies. Furthermore, Silver Wheaton has an industry-leading production growth profile, and it is very well positioned for further, sustained growth."

   Radera
  2. Hej Frihetsfonden, jag har trott på guld och silver under de senaste åren men bränt mig med belåning och nedgång inom guld och silver det sista året.Så jag avvaktar och är försiktig men kommer nån gång framöver köpa tillbaka. Nu när jag såg ditt inlägg om Silver Wheaton och kollade grafen för Silver Wheaton kombinerat med att jag läste ett blogginlägg tidigare av Dave1 om att MACD indikatorn för TSX venture composite index vänt upp igen, med en chart där det ser ut som köpläge, så funderar jag kort på gå in igen i Precious metals. Men jag behöver mer kött på benen så jag tror jag avvaktar tills vidare. Men är intressant att du valt att gå in just nu och tror på stigande silverpris, likt Dave1 med flera.

   Jag nämner dig och detta blogginlägg tillsammans med att jag uppmärksammar Dave1s inlägg om TSX Venture samt Jim Richards inlägg om att det är börsbubbla nu pga FED-stimulanserna i detta blogginlägg: http://hankman-pme.blogspot.se/2013/12/jim-richards-nar-spricker-borsbubblan.html

   Vad säger du om bloggutbyte? Jag länkar till dig och skulle gärna hamna på din lista tillbaka. Jag försöker ständigt förbättra min blogg och höja kvaliteten och jag tar gärna emot råd eller förslag på vad jag skulle kunna göra för att förbättra min blogg och göra den mer läsvärd. De senaste åtgärderna jag gjort i detta syfte är att skapa en bevakningslista som jag löpande uppdaterar samt att återge stockpickers aktierekommendationer då jag nyligen blivit helårsprenumerant på Stockpicker Newsletter.

   Med Vänlig Hälsning
   /Hankman84

   Radera
  3. Hej Hankman84,

   Jag har också tagit hårda smällar de senaste åren inom sektorn och vet förstås inte när prisnedgången kommer att vända men tror att en vändning är på kommande.

   Tack för ett bra inlägg!

   Mvh,
   Frihetsfonden

   Radera