tisdag 1 juli 2014

Uppdatering per 30.06 - Frihetsfonden

Uppdatering per 30.6.2014

Värdet fortsätter att öka och denna månad mest tack vare att gruvbolagen haft en bra månad, andelen icke utdelande bolag har ökat med 1,8%-enheter trots att inköp i den gruppen inte har gjorts. Likviden har minskat med 2,4%-enheter.

En liten strategi förändring har också uppenbarat sig då jag veckovis kommer att investera en del av kapitalet i nordiska fonder som återinvesterar utdelningarna utan att betala skatt på dem. Detta för att möjliggöra en större kapitalvinst som jag sedan kan kvitta mot de förluster jag gjort på ädelmetallbolagen.

Inköp under månaden var Kinder Morgan. Inga försäljningar skedde. 

Värdet på Frihetsfonden ökade med hela 5,3% under juni månad (inga insättningar gjordes). Sedan årsskiftet är ökningen hela 26,1% (utan insättningar 16,2%). En mycket bra första halva på året. Det är viktigt att notera att en stor del av Frihetsfonden består av likviditet vilket gör att avkastningen inte är direkt jämförbar med index.

 • Frihetsfondens ökning/minskning från föregående månad: +5,3%
 • Frihetsfondens ökning/minskning från årsskiftet: +26,1% (+16,2%)

2 kommentarer:

 1. Hej! Är väldigt ny inom allt som har med sparande i aktier och fonder att göra. Jag skulle bara vilja veta vad som menas med "Likvid", då frihetsfonden har en så stor andel av just det.

  Med vänlig hälsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   "Likvid" är de pengar som inte är investerade ännu. Det är främst pengar som finns på bankkonto och därför inte ger någon större avkastning.

   Mvh,
   Frihetsfonden

   Radera