fredag 10 januari 2014

Bonheur (BON) - InköpEtt inköp av 120st BON á 126,50 NOK (totalt 15 180,00 NOK) har genomförts. Till det priset har de en utdelningsprocent på ca 4,2% och det ökar den årliga passiva inkomsten i Frihetsfonden med 630,00 NOK med nuvarande utdelning. Jag hade sedan tidigare ögonen på Fred Olsen Energy men efter att Lundaluppen presenterat Bonheur så föll valet där istället. Ett klassiskt fall av "luppen-effekten". 

Framför allt detta var viktig text för mig: 

"I en koncern med en komplicerad struktur och väsentliga minoritetsposter ska man definitivt sätta sig så nära den starke huvudägaren som möjligt. Även om Ganger Rolf är en storägare i många av de viktiga bolagen är det i Bonheur som FO har sin stora post. I de fall intressekonflikter skulle kunna uppstå är det i Bonheur vinster bör samlas och koncentreras. Fred. Olsen Energy ASA må vara koncernens stora verksamhet, men även om man huvudsakligen är intresserat av Energy bör man i mina ögon överväga att köpa Bonheur."

4 kommentarer:

 1. Vilket intrinsic value har du beräknat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte försökt mig på att ta fram ett "intrinsic value" på Bonheur men jag tycker att t.ex. substansrabatten och p/e-talet åtminstone talar för att bolaget inte är särskilt övervärderat just nu.

   Mvh

   Radera
 2. Hej! Fin blogg. Kolla gärna in min där jag skriver micronoveller.

  SvaraRadera