torsdag 30 januari 2014

H&M - Oförändrad utdelningStyrelsen för Hennes & Mauritz föreslår en oförändrad utdelning på 9,50 SEK. Jag är lite besviken på att de inte höjer utdelningen. Om inte annat så åtminstone en liten symbolisk höjning för att komma in i en stigande trend.

Bokslutskommunikén hittar ni här.

2 kommentarer:

  1. Obegripligt att inga letar efter bolag som har sänkt utdelning som Ratos, Connecta men lär komma tillbaka både kursmässigt och aktiemässigt dom närmaste åren. Istället köper folk HM och SCA eller NCC på dessa nivåer. Jag älskar bolag som varit duktiga med utdelning men har tillfälliga problem men kommer tillbaka. Jag har HM men är sugen på att lägga pengarna i Ratos och Connecta för att om 3 år se vilket som var smartast utdelningsmässigt.

    SvaraRadera
  2. Hej,

    jag tror det säkert kommer finnas många kursvinnare också bland de bolag som inte klarar av att höja sin utdelning årligen. Däremot är det kanske ett "svårare" sätt att investera på då kunskapen om bolagen i de fallen kanske bör vara ännu djupare. Men det känns absolut som att "dividend growth investing" är riktigt hett bland privat investerare just nu, kanske mycket p.g.a. att många brände sig under finanskrisen. Också jag har letat mig mer åt det hållet även om portföljen är långt ifrån en sådan i dagsläget.

    Mvh

    SvaraRadera