tisdag 30 september 2014

Ökat i Deere och Caverion, COP in - Citigroup ut


Jag har valt att avyttra innehavet i Citigroup med en vinst. Främsta orsaken till försäljningen är avsaknaden av vettig utdelning något jag mer eller mindre kräver av bolag i den här storleksklassen.

Istället har jag ökat i två tidigare innehav (Deere och Caverion). Dessutom köptes ConocoPhillips in som nytt bolag till Frihetsfonden.

I Deere blev det 30st á 82,49 USD (totalt 2474,70 USD). Utdelningen på årsbasis ligger på 2,40 USD vilket ger en utdelningsprocent på 2,9%. Den årliga passiva inkomsten ökar med 72 USD.

I Caverion blev det 250st á 6,03 EUR (totalt 1507,50 EUR). Utdelingen på årsbasis ligger på 0,22 EUR vilket ger en utdelningsprocent på 3,6%. Den årliga passiva inkomsten ökar med 55 EUR.

I ConocoPhillips blev det 30st á 77,42 USD (totalt 2322,60 USD). Utdelningen på årsbasis ligger på 2,92 USD vilket ger en utdelningsprocent på 3,8%. Den årliga passiva inkomsten ökar med 87,60 USD.

Tidigare inlägg om Deere hittar ni genom att klicka här.
Tidigare inlägg om Caverion hittar ni genom att klicka här.

4 kommentarer:

 1. Jag förstår att du tröttnat på Citigroup då det känns ganska trist att hämta in 1 cent per aktie...
  Jag hoppas dock på en rejäl utdelningshöjning inom det närmaste året och försöker stå ut trots att det är tråkigt att binda upp så mycket kapital för ingenting...

  Lycka till med Deere och Caverion!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min tanke har också varit att vänta ut Citigroup.. men p.g.a. olika faktorer, bland annat min levnadssituation väljer jag i det här skedet att försöka öka mitt passiva kassaflöde för att kunna fortsätta göra inköp till Frihetsfonden även ifall jag inte har möjlighet att göra nya insättningar till den.

   Tack för kommentaren det uppskattas alltid!

   Och lycka till med din välfyllda portfölj :)

   Radera
 2. Jag tittade på Caverion senast du skrev om dem och tyckte de var ett intressant bolag. Värderingen var dock väldigt tilltagen då de verkade baseras på väldigt hög tillväxt som jag hade svårt att se när jag läste deras rapport. Nu verkar värderingen desto rimligare även om jag fortfarande har svårt att bedöma framtiden och marknaden. Det håller ändå på med något som borde bli allt mer vanligt i västvärlden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de verkar inom ett mycket intressant område och tror personligen att det finns stor tillväxtpotential inom områden som digitalisering och energieffektivisering av byggnader. Sedan får man ju förstås hoppas att det är Caverion som lyckas ta vara på dessa möjligheter bäst.. Jag tycker de verkar trovärdiga. Ur ett svenskt perspektiv kan det vara intressant att bolaget har en svensk VD i form av Fredrik Strand.

   Radera