måndag 7 oktober 2013

Passiv inkomst - Utdelningar

Jag vill hela tiden se en ökande trend på det kommande årets utdelningar. Detta uppnås genom nya investeringar och stigande utdelning på de investeringar vi redan har. Det ger en enorm tillfredsställelse att se hur de förväntade inkomsterna stiger kontinuerligt. Ju mer de stiger ju närmare kommer vi en framtid där vi har möjlighet att fritt välja hur vi spenderar vår tid. Vill vi vara tjänstlediga ett år eller helt sluta på våra ordinarie jobb skall det vara möjligt. Vill vi resa, förverkliga oss själva eller bara ta det lugnt så hägrar det där framme. Passiva inkomster ger också en trygghet som är svårslagen, de pengarna fortsätter att komma in även om vi skulle drabbas av t.ex. sjukdom eller arbetslöshet.

Nedan kan ni se utvecklingen på vad den förväntade årliga utdelningen skulle vara fördelat per månad. Observera att valutan jag använder på bloggen är €uro (NUMERA SEK!).
Som ni ser gjordes årets första köp som höjde utdelningen i juni då den ökade från 169,58€ till 190,42€ per månad. I augusti steg den till 205,50€ och nu senast i september till 211,92€ i.o.m. inköpet av Gazprom. Framöver hoppas jag kunna öka denna summa månatligen vilket bör ge en fin trend.

Nedan är en tabell för mitt eget nöje där jag följer vad vår egen pengamaskin "Frihetsfonden" tjänar in till hushållet i timlön.

Som ni kan se har timlönen stigit över 1,60€ i september. Ingen monsterlön ännu men löneökningstakten är i en klass för sig själv och detta är en arbetare som jobbar året om utan sjukskrivningar eller andra avbrott. (Uträkningen är beräknad på arbete 35h per vecka 45 veckor om året). Uträkningen för timlönen baserar sig på att Frihetsfonden arbetar för mig 160 timmar i månaden året om. Ser framemot den dagen då Frihetsfonden har en timlön som är tillräckligt hög för att kunna försörja oss.

Förväntad årlig utdelning per 30.09.2013 är 2 543,00 €.

Hör gärna av er om det är något ni funderar på kring mina uträkningar och inlägg.

6 kommentarer:

 1. Tjena! Tänkte bara tipsa om en till blogg som jag tycker är intressant att följa. Surfa in på http://bsatdi.blogspot.se/ för en skön blandning av humor och allvar :)

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Tjena!

  Jepp följer den också. Den har haft mer rätt än Scoris på pm marknaden den senaste tiden.. Men och andra sidan känns det som den oftast är "efterklok" och kommer med svaren när vi har facit. Men som sagt jag gillar den som lite kontrast och följer den :)

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Hej. Ett litet tips är att använda svensk valuta om du vill ha svenska läsare. (Det är lite jobbigt att behöva översätta siffrorna till SEK i huvudet varje gång man läser en summa och det gör att man gärna inte kommer tillbaka till bloggen lika lätt.) Annars är det en bra start på din blogg! Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack så mycket för responsen. Ja det är säkert som du skriver, jag skall ta och ändra det i fortsättningen.

  Det är roligt att få förbättringsförslag eftersom jag är helt ny på bloggandet och behöver alla tips jag kan få. :)

  Mvh

  SvaraRadera
 5. Då har även jag hittat hit :) Ser att du har en fin ström av utdelningar, runt 2500-3000 SEK i månaden i genomsnitt är fina pengar.

  Lägger till dig på min blogglista

  Mvh/XO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej XO!

   Roligt att du hittat hit. Håll gärna liv i kontakten, är bra för motivationen.. :)

   Mvh

   Radera